Цветана Манева се включва в спектакъла Светът на златните момичета

Светът на златните момичета

И голямата Цветана Манева се включва в спектакъла Светът на златните момичета на 21 ноември в София

Обмен на любов с публиката. Така Илияна Раева описа шоу спектакъла “Светът на златните момичета”, който предстои да завладее България.

“За нашите момичета няма по-вълнуващ момент от срещата с българската публика. Може би само публиката в Испания може да се доближи донякъде по темперамент. Дори и испанците усещат какво явление са българските диаманти, както ги кръсти “24 часа”, и не спират да засвидетелстват любовта си. Но по-голяма връзка и по-чиста любов в художествената гимнастика от тази между българските момичета и българската публика няма”, продължи Илияна Раева разказа как се е родила идеята за по-чести срещи между “златните” и публиката.

“Истината е, че нашият спорт е доста специфичен – дава ярка визуална красота. А като добавим и музиката, тя вече създава усещането, че излизаме от спорта и се доближаваме до изкуството. При един лекоатлет, волейболист, баскетболист може да видиш нещо, което няма да се повтори никога. При художествената гимнастика може да се повтаря. Повтаряемостта дори е път към успеха. Тоест е нещо като репетицията за великолепните театрални представления.

Светът на златните момичета

От друга страна, спортът ни е много тежък, изключително изхабява. Това предполага кратка кариера. Неслучайно в момента над 20 държави излязоха с предложение към Международната федерация по гимнастика за важни промени, за да се увеличи дълголетието на спортистите. Но сега е факт, че след кратка кариера феновете спират да се радват на своите големи любимки. Затова решихме да подаряваме изживяване на българската публика, която в 95% от случаите гледа златните момичета по телевизията”, обясни президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

Така се ражда спектакълът “Светът на златните момичета”. Вдъхновен донякъде и от грандиозния успех на бенефиса на грациите от предишния български ансамбъл – “Отборът”. Но създаден с идеята хората да се радват максимално на грациите, докато те са на върха.

 

Подобни публикации

Leave a Comment

Времето през което е активна проверката за човек е 5 минути, след като изтече трябва да презаредете CAPTCHA.